Kuidas kohandada Facebooki privaatsuse seadeid teie privaatsuse säilitamiseks?



Miski pole ka veebimaailmas ja teie andmetes eraviisiline. Loodan, et te ei oleks unustanud Cambridge Analytica skandaali, mis on loonud negatiivsed emotsioonid lojaalsete Facebooki kasutajate seas. NYTimesi aruande põhjal on Facebook jaganud kasutaja andmeid paljude tech-firmadega. Siiski tahame hoida nii isiklikku kui ka avalikku teavet meie sotsiaalmeedia kontodega, sealhulgas Facebookiga. Kuidas hoida neid andmeid turvaliselt? Kuidas hoida oma Facebooki kontot turvalisena?

Vaatame Facebooki privaatsusseadete loendit, mis aitab kaitsta teie tundlikku teavet veebis vabalt reisimise eest.

1. Kontrolli, kes näeb teie postitusi

Kas te ei tunne natuke pahane, et näha oma Facebookis palju teadmisi tundmatutelt inimestelt? Kas te olete seda kunagi mõelnud? Kas teate, kes näeb kõiki teie postitusi? Ei? Üllatavalt on kõik teie postitused avalikud, kuna postituse vaikeseade on Avalik . Seega saab igaüks teie postitusi vaadata ainult otsides oma nime Facebookis. Mõnikord ei ole see soovitatav, kuna võite jagada isiklikku ja tundlikku teavet teadmatult. Alati on parem neid sõnumeid ainult oma lähedalasuvale ringile hoida. Õige?

Olgem, kuidas kaitsta oma Facebooki teavet avalikult ja piirata oma freindide ja pereliikmetega.

  1. Puudutage oma iPhone'is Facebooki rakendust ja logige oma kontole sisse, kui seda pole veel tehtud.
  2. Lehe ülaservas leiate oma kasutajanime. Puudutage rippmenüüd (koos maailma ikooniga) just oma nime all.
  3. Siin näete järgmisi valikuid, mis on loetletud jaotises Kes saavad näha teie postitust:
  • Avalik - igaüks saab teie postitusi vaadata
  • Sõbrad - ainult teie sõbrad
  • Sõbrad, va - kõik teie sõbrad, välja arvatud need, keda olete valinud.
  • Konkreetsed sõbrad - ainult valitud sõbrad
  • Ainult mina - ainult sa saad vaadata postitust

4. Valige soovitud valik ja koputage nuppu Done ( Valmis) üleval paremal.

Nüüd on teie postitused nähtavad ainult inimeste rühmale (teie sõpradele, perekonnale või konkreetsetele sõpradele) vastavalt teie privaatsusseadetele.

2. Peida oma isiklikud andmed

Te ei pea avalikustama kogu oma teavet avalikkusele või perele Facebookis. Näiteks ei pea te oma sünniaastat, vanust, haridust jne näitama. Facebooki privaatsusseaded võimaldavad teil piirata juurdepääsu oma isiklikele andmetele, nagu sünnipäev, kontaktandmed, asukoht, haridus jne.

  1. Puudutage Facebooki rakendust ja logige oma kontole sisse.
  2. Seejärel puudutage ekraani alumises paremas nurgas ikooni Kolm rida.
  3. Seejärel puudutage oma profiili nime ja seejärel puudutage About link.
  4. Siin koputage vastavat Redigeerimisnuppu selle isikuandmetest, mille jaoks soovite nähtavuse määrata ühele järgmistest: Sõbrad, Sõprade sõbrad, Avalik või Ainult mina.

Nüüd on teie isiklikud andmed nähtavad ainult neile inimestele, keda soovite. Näiteks saate lubada ainult oma sõpradel oma asukoha või kontaktandmete vaatamist selle avalikustamise asemel.

3. Piirata sõbrakutseid

Kas sa tead tundmatutelt inimestelt liiga palju sõbra taotlusi? See on tõesti tüütu ja te ei pruugi neid kõiki teada. Nende sõprade päringu saate Facebooki seadistuses peatada.

  1. Puudutage Facebooki rakendust ja liikuge menüükäsuga Seadistused-> Privaatsusseaded, puudutades ikooni Kolm rida.
  2. Jaotises KUIDAS INIMESED VÕIB TEADA JA KONTAKT TEIE, puuduta valikut Kes saab saata teile sõbrakutseid?
  3. Siin näete kahte võimalust: Kõik ja sõprade sõbrad .

Soovitatav on valida teine ​​võimalus, et saaksite vältida võõrastelt sõprade päringute saamist.

4. Blokeeri rämpsposti saatjad

Sarnaselt telefoninumbrite blokeerimisele saate ka keegi Facebookis blokeerida, nii et kontaktil ei ole võimalik vaadata oma ajakava, fotosid ja postitusi. Puudutage Facebooki rakendust ja navigeerige seadete juurde . Puudutage jaotises Privaatsus blokeerimine . Seejärel puudutage ' + ' ikooni ja tippige blokeeritud nimekirja lisamiseks või otsimiseks isiku nimi.

5. Peida oma profiil Google'ist

Kas soovid peita oma Facebooki profiili Google'is või muudes otsingumootori tulemustes? Puudutage Facebooki rakendust ja navigeerige Settings-> Privacy Settings . Jaotises „KUIDAS INIMESED VÕIB TEADA JA VÕTTA TEIE, viimane küsimus näeb välja nagu“ Kas soovite otsingumootoreid… ”. Lihtsalt puudutage seda küsimust ja lülitage lüliti asend vasakule. Seejärel puudutage järgmisel ekraanil nuppu Keela . Nüüd ei kuvata teie Facebooki profiili otsingumootorite tulemustes nagu Google, Bing ja palju muud.

6. Vältige oma asukoha jagamist võõrastega

Kas teil on tõesti vaja jagada oma asukohta võõrastega? Ma ei usu. Erakorralise või kokkusaamise korral on soovitatav jagada oma praegust asukohta ainult oma sõpradega.

  1. Puudutage Facebooki rakendust.
  2. Seejärel puudutage ekraani alumises paremas nurgas ikooni Kolm rida.
  3. Seejärel puudutage oma profiili nime ja seejärel puudutage About link.
  4. Muutke avalikkuse asemel oma sõpradele nähtavust jaotises „Elukohad, mida olete elanud”.

Nüüd on teie praegune asukoht nähtav ainult teie sõpradele. Lisaks sellele määrake Facebooki asukohateenuste väärtus kasutamisel nii, et Facebook ei jälgiks teie asukohta alati.

7. Vanade postituste piiramine

Võib arvata, et “Ok. Nüüd olen õppinud kasutama oma praeguste postituste Facebooki privaatsusseadeid. Aga vanade postitustega? ”Kas soovite näidata kõiki vanu fotosid Facebookile? Kui ei, siis saate peita varasemad fotod Facebookis.

Facebook võimaldab teil muuta ka vanemate postituste juurdepääsu seadeid. Puudutage Facebooki rakendust ja navigeerige Settings-> Privacy Settings . Peatükis pealkirjaga TEIE TEGEVUS all puudutage valikut Limit, kes näevad eelmisi postitusi -> Limite Past Posts . Nüüd saab kõiki teie postitusi vaadata ainult teie sõbrad.

8. Rakendustega jagatud teabe piiramine

Tänapäeval pakub palju iOS ja Android Apps Facebooki või Google'i kaudu registreerimisvõimalust. Võib-olla leiavad kasutajad, et uue konto loomisel ja mäletamisel on nende olemasolevaid kontosid lihtne kasutada. Kas sa tead? Sellised rakendused saavad teie Facebooki profiilis palju juurdepääsu isiklikule teabele.

Oletame näiteks, et olete oma Facebooki profiili kasutades loonud konto tervisepõhises rakenduses. Ja sa olid lõpetanud selle rakenduse kasutamise mõne aja pärast, kui sul seda ei meeldi. Isegi kui olete rakenduse oma telefonis eemaldanud, pääseb see siiski teie Facebooki profiilile. Kőlab hirmutav? Jah, see on tõsi. Kuidas seda olukorda vältida?

  1. Puudutage Facebooki rakendust ja navigeerige seadete juurde.
  2. Puudutage jaotises Turvalisus rakendusi ja veebisaite.
  3. Seejärel koputage Logi sisse Facebookiga .
  4. Siin näete kõigi rakenduste ja veebisaitide loendit, millel on juurdepääs teie Facebooki profiilile. Kui te enam rakendust ei kasuta, puudutage nuppu Eemalda, nii et rakendus ei pääse teie andmetele juurde. Veenduge ka, et parema privaatsuse tagamiseks oleks rakenduse nähtavus seadistatud Ainult mulle .

Mõned rakendused võimaldavad kasutajatel nende abil jagatud andmete tühistamist, samas kui enamik rakendusi seda funktsiooni ei paku. Sellisel juhul mõtle kaks korda enne, kui ühendate oma Facebooki profiili selle rakendusega.

Soovitame kasutajatel tungivalt vaadata privaatsusseadeid Facebookis ja veenduda, et nende andmed on turvalised. Andmete privaatsuse kaitsmiseks on hea võimalus luua näiv Facebooki konto ja kasutada seda samade rakenduste või veebisaitide registreerimiseks.

Eelmine Artikkel

Kuidas teha nutitelefoni kättesaamatuks kasutamise ajal.

Kuidas teha nutitelefoni kättesaamatuks kasutamise ajal.

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp Telegramm Mõnikord võib tekkida soov puhata kõikidest sissetulevatest kõnedest, et vaadata mõned naljakad videod või sirvida internetti. See trikk võib muuta teie Android, iPhone, Blackberry või Windows telefon sissetulevate kõnede jaoks kättesaamatuks, kuid see ei häiri väljaminevaid kõnesid ega Interneti sirvimist. Kasu on see...

Järgmine Artikkel

Parim 7 tasuta Android-tekstisõnumi planeerija (SMS Scheduler).

Parim 7 tasuta Android-tekstisõnumi planeerija (SMS Scheduler).

Android-telefon võimaldab Teil ajastada tekstsõnumi, mis saadetakse tulevikus. Kui olete tekstisõnumi koostanud, pole enam meeldetuletusi vaja. Nende tekstisõnumite planeerija abil ei jäta kunagi sünnipäevi, tähtpäevi, puhkuservitusi ega olulisi kohtumisi. Nende SMS-sõiduplaanijarakenduste abil saate lihtsalt määrata sõnumi edastamise kuupäeva ja kellaaja ning jätta ülejäänud sõnum teile saatmiseks. Vaadakem parimat ...